Grootste online tuinmachine winkel van Nederland.
WIJ LEVEREN OOK IN BELGIË
VOOR INDICATIE LEVERTIJD MACHINES, NEEM CONTACT MET ONS OP!

Blog List

Vanaf welke oppervlakte kan ik een robot grasmaaier gebruiken?

9.01  Vanaf welke oppervlakte kan ik een robot grasmaaier gebruiken? 

Voor ieder formaat gazon is er een robotmaaier verkrijgbaar.

Ook voor de kleinere tuinen is er een geschikte robotgrasmaaier te leveren.

 Bedenk wel altijd dat fabrikanten de maximale oppervlakte prestatie op geven, onder absoluut optimale omstandigheden. Meestal worden deze zelden bereikt.

Het is aan te bevelen altijd een robotmaaier te kiezen met een grotere maximale oppervlakte prestatie.

 

 

Terug naar overzicht "Robotmaaiers vragen"

 

 

Lees verder

Mollen bestrijden door te vangen of te verjagen

9.12 Last van mollen in de tuin?

Ze kunnen grote schade aanbrengen aan uw tuin, sportveld of bestrating. Ook zorgen die molshopen niet voor een mooi beeld in uw tuin. Ze beschadigen uw gazon en ook ondergronds wordt er schade aangericht. Denk hierbij onder andere aan wortels en verzakkingen van uw terras.                                                                       

Toch hebben deze ook enkele voordelen: mollen houden de grond in uw tuin gezond. Het omwoelen van grond is goed voor afwatering. De mol helpt ook om plagen in toom te houden: een mol smult van insecten. Maar als u een perfect gazon wilt, dan is het beter om deze mollenplaag tegen te gaan door mollen te verjagen of mollen te vangen. 

Mollen bestrijden

Om mollen te verjagen kunt u kiezen om een mollenbestrijder in te schakelen, deze zal ter plaatse samen met u bekijken welke vorm van bestrijding en preventie van de mollen op uw terrein het meest geschikt is. Voor optimaal resultaat dient het mollen bestrijden door een gediplomeerd ongediertebestrijder of mollenbestrijder uitgevoerd te worden om de overlast snel een veilig te beëindigen.

U kunt er ook voor kiezen om mollen zelf te verjagen of mollen zelf te vangen met bijvoorbeeld mollenklemmen of een speciale machine die is gebouwd om grote plagen te bestrijden. Zo verkopen wij verschillende mollenklemmen zoals de Mauki H Mollenbestrijder / vanger. De Mauki is een zeer effectieve en betrouwbare mollendoder, die ook bij grote plagen kan worden gebruikt. Deze bestrijdingsmethode levert geen gevaar op voor katten, roofvogels, vossen en andere nuttige dieren. De Mauki is zeer eenvoudig in gebruik en kan door iedere volwassene gebruikt worden.

Mollen overlast

Overlast van mollen komt regelmatig voor. De mol ontwikkelt zich ondergronds en heeft zijn eigen territorium, bestaande uit gangenstelsels.

Overlast van mollen is een ongemak voor mens en gezondheid. In sommige gevallen is een mollenplaag niet alleen verantwoordelijk voor schade aan tuinen van particulieren maar ook voor schade aan bedrijfsterreinen en sportvelden. Voor bedrijven is het van groot belang dat het bedrijfsterrein, golfbanen en sportvelden mol vrij zijn.

 

 

Terug naar overzicht "Tuintips vragen"

Lees verder

Meest verkochte kantensnijders

8.14 MEEST VERKOCHTE KANTENSNIJDERS

De rand maaien van de grasmat wat langs de stoeprand loopt, gaat natuurlijk niet altijd met een gewone grasmaaier of robotmaaier, maar met een kantensnijder gaat dit zonder problemen! Voor een perfect recht afgesneden grasrand kiest u voor een kantensnijder. Keuze uit een draagbaar of verrijdbare kantensnijder. Veel trimmers kunnen ook gebruikt worden als kantensnijder.

DE VOLGENDE MERKEN KANTENSNIJDERS HEBBEN WIJ IN ONS ASSORTIMENT:

- Fiskars
- Ego
- Husqvarna
- Greenworks
- Masport
- Mclane
- Powertrim
- Eliet

DE 3 MERKEN KANTENSNIJDERS DIE HET MEEST VERKOCHT / GEZOCHT WORDEN:

Fiskars
Voor elk karwei het beste gereedschap. Fiskars heeft ruim keus uit snoeigereedschap, waaronder een kantensnijder op steel. Deze is 360 graden draaibaar. Ergonomisch design. Door de lichte materialen dat Fiskars gebruikt, is het mogelijk langdurig zonder vermoeidheid te werken in een rechtopstaande lichaamshouding.

Ego
Ego heeft een kantensnijder die men op een basismachine van het merk ego gezet kan worden. Dit onderdeel van de multitool wordt veel verkocht. Voorzien van een aluminium beschermkap met rubber rand om de gebruiker tegen rondvliegend materiaal te beschermen. Uitgerust met in hoogte verstelbaar loopwiel.

Powertrim
De machine die het probleem van verwaarloosde en overgroeiende grasranden perfect voor u oplost. Makkelijk te duwen. De 4 stalen wielen zijn voorzien van industriële kogellagers en solide rubberen banden. door het gelast stalen frame is deze kantensnijder een zeer stabiele machine.  Zijn verstelbare voorwielen maken het mogelijk om alle kanten te snijden: bijvoorbeeld lange trottoirbanden, bielzen en graskanten. Achter de mesbeschermkap is een rubberen spatlap bevestigd die u tegen het opspatten van stenen en dergelijke beschermt.

 

 

Terug naar overzicht "Diversen vragen"

Lees verder

Meest verkochte hogedrukreinigers

8.13 MEEST VERKOCHTE HOGEDRUKREINIGERS

Een hogedrukreiniger is een apparaat dat water onder hoge druk (> 100 bar) door een speciale slang naar een spuitpistool leidt, zodat hiermee hardnekkige aanslag, verwering en andere vervuiling kan worden gereinigd. Er zijn zowel koud- als warmwater hogedrukreinigers. Van kleine modellen tot grote machines. Ook kunnen er een speciale opzetstukken op worden aangesloten om bijvoorbeeld afvoerpijpen van het riool mee door te spuiten, of om terrastegels van aanslag te ontdoen.

DE VOLGENDE MERKEN HOGEDRUKREINIGERS HEBBEN WIJ IN ONS ASSORTIMENT:

- Dibo
- Kranzle
- Meclean
- Briggs
- Stratton
- Husqvarna

DE 3 MERKEN HOGEDRUKREINGERS DIE HET MEEST VERKOCHT / GEZOCHT WORDEN:

Kranzle
Kranzle heeft veel modellen om uit te kiezen. Ook het assortiment aan accessoires voor deze hogedrukreinigers is uitgebreid.  Alle onderdelen zijn perfect op elkaar afgestemd.  Betrouwbare, duurzame, gebruiksvriendelijke en onderhoudsvriendelijk machines. Zowel koud- als warmwater hogedrukreinigers.

Dibo
Dibo hogedrukreinigers zijn herkenbaar aan de frisse groene kleur! De koudwater hogedrukreiniger komt in verschillende uitvoeringen, waardoor hij zich leent voor zowel professioneel als industrieel gebruik. Zowel voor industrieel als professioneel gebruik is een DiBO warmwater hogedrukreiniger de beste koop! Zeer handzaam en ook voor deze hogedrukreinigers is er een uitgebreid assortiment , ook op de accessoires

Meclean
Meclean is producent van professionele reinigingsmachines. En resulteert altijd in uiterst functionele, mechanische reinigingsmachines zonder overbodige elektronica of overbodige functies. Keuze uit koud- en warmwater hogedrukreinger.

 

 

Terug naar overzicht "Diversen vragen"

Lees verder

Meest verkochte grondboren

8.12 MEEST VERKOCHTE GRONDBOREN

We hebben grondboren in diverse uitvoeringen en maten. Een één persoons of twee persoons boren. Handboor of op benzine. Ideaal voor het plaatsen van palen, het planten van jonge bomen en struiken, het boren van draineringsgaten of het nemen van grondmonsters. Of een grondboor gebruiken voor boringen t.b.v. afrastering, wijnstokken, planten, steunen voor kassen, palissades en straatverlichting in niet extreem harde ondergronden.

Voor de grondboren verkopen we meerendeels van het merk Lumag. Deze worden veelal geleverd met gratis boren met een verschillende werkbreedte. De grondboren van Lumag hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

 

 

Terug naar overzicht "Diversen vragen"

Lees verder

Meest verkochte generatoren

8.11 MEEST VERKOCHTE GENERATOREN

Een generator heeft de eigenschap dat deze met behulp van een draaiende as zelfstandig stroom kan genereren. Dat maakt een generator uitermate geschikt als mobiele stroomvoorziening. Op plekken waar toegang tot het stroomnet niet mogelijk is, worden generatoren gebruikt.
Een generator wordt veel gebruikt als noodstroomvoorziening voor bedrijven en instellingen  en denk bijvoorbeeld aan afgelegen plekken waar men in de bos- of tuinbouw aan het werk is met machines die stroom nodig hebben.

Altijd spanning in de buurt. Een generatoren kunt u overal gebruiken. Ideaal voor kampeeruitjes en tijdens het toeren met de caravan, want ze leveren zuivere en betrouwbare spanning op afgelegen locaties. Ze zijn ook heerlijk licht – dus u hoeft zelf maar weinig energie te leveren om ze te dragen. Dan hebben wij een ruim assortiment generatoren voor u, veelal voor professioneel gebruik.

DE VOLGENDE MERKEN GENERATOREN  HEBBEN WIJ IN ONS ASSORTIMENT:

- Lumag
- Mitsubishi
- B&S

DE MERKEN GAZON ONDERHOUDSMACHINES  DIE HET MEEST VERKOCHT / GEZOCHT WORDEN:

Lumag
Lumag heeft professionele generatoren, de duwboom in combinatie met de grote wielen maken hem eenvoudig te transporteren.
B&S
Oftewel Briggs & Stratton. Deze machines zijn veilig te gebruiken in combinatie met piekspanning gevoelige apparaten.

 

 

Terug naar overzicht "Diversen vragen"

Lees verder

Meest verkochte gazonwalsen en rollers

8.10 MEEST VERKOCHTE GAZONWALSEN EN ROLLERS

Een gazonwals is onmisbaar bij het aanleggen van een nieuw gazon. Met een gazonwals kunt u de graszoden aanrollen en het gazon egaliseren. Het graszaad kan door het walsen goed contact maken met de grond, waardoor het zaad beter ontkiemt. Om gewicht in de wals te brengen kunt u hem vullen met water of zand. Verschillende breedtes en inhoud. U kunt kiezen uit een duwmodel of een getrokken gazonwals door bijvoorbeeld uw zitmaaier. Sommigen voorzien van een afstrijker dat voorkomt klompen aarde op de trommel samenklonteren en zorgt voor een gelijkmatig oppervlak van gazons, sportvelden en parken. 

DE VOLGENDE MERKEN GAZONWALSEN EN ROLLERS HEBBEN WIJ IN ONS ASSORTIMENT:

Agrifab
Door een Agri-Fab gazonwals / roller te kiezen, weet u zeker dat dit het beste is wat u kunt kopen. Leverbaar in verschillende breedtes en inhoud. Getrokken modellen voor achter de zitmaaier of een duwmodel. U kunt kiezen uit modellen in polyester en staal.

Husqvarna
Husqvarna heeft op het moment 1 model roller voor achter de zitmaaier of voor duwend gebruik. U kunt deze vullen met water of zand.

 

 

Terug naar overzicht "Diversen vragen"

Lees verder

Meest verkochte gazon onderhoudsmachines

8.03 MEEST VERKOCHTE GAZON ONDERHOUDSMACHINES

Er komt veel meer bij kijken bij het onderhoud van uw gazon, dan alleen maar maaien. Hierbij kunt u denken aan verticuteermachines, beluchters, kantensnijders, grasharken, doorzaaimachines en sleepmatten. Allemaal bij ons verkrijgbaar. Verschillende merken, capaciteit en prijzen.

DE VOLGENDE MERKEN GAZONONDERHOUDSMACHINES HEBBEN WIJ IN ONS ASSORTIMENT:

- Eliet
- Billy Goat
- Agrifab
- Masport
- Keystone (sleepmatten)

DE 3 MERKEN GAZON ONDERHOUDSMACHINES  DIE HET MEEST VERKOCHT / GEZOCHT WORDEN:

Eliet  
Eliet heeft verschillende verticuteermachines om uit te kiezen om uw gazon gezond te houden. De prijs van een verticuteermachine van Eliet staat in verhouding met de kwaliteit dat Eliet levert. Alle Eliet verticuteermachines met benzinemotor zijn uitgevoerd met het unieke Permanent Puntige Messen systeem. Dit houdt de messen gedurende hun veel langere levensduur continue scherp en puntig. Met deze revolutionaire en gepatenteerde Eliet Permanent Puntige Messen technologie bent u altijd verzekerd van het meest optimaal haalbare resultaat zonder onnodige beschadigingen. 

Agrifab 
Agrifab heeft een uitgebreid assortiment als het gaat om gazon onderhoudsmachines. Bladvegers, strooiers, verticuteeraanbouwmachines, walsen. Agrifab levert kwaliteit en de prijzen zijn betaalbaar. 

Billy Goat
Billy Goat beschikt over een complete lijn van bladblazers, bladzuigers, vuilruimers en nog veel meer om uw terrein en tuin er keurig uit te laten zien. In een rap tempo is uw tuin weer schoon met o.a. de krachtigste bladblazers en zuigers en ook als grofvuilzuiger. Naast deze machines heeft Billy Goat ook ruwterreinmaaiers, beluchters en verticuteermachines. Alles voor een gezond gazon en om makkelijk onderhoud te plegen.

 

 

Terug naar overzicht "Diversen vragen"

Lees verder

Meest verkochte aanhangers en trailers

8.08 MEEST VERKOCHTE AANHANGERS EN TRAILERS

De Tuinmachine heeft verschillende aanhangers die geschikt zijn om achter uw zitmaaier of tuin tractor te hangen. Makkelijk om al uw tuingereedschap in te doen wanneer u een grote tuin heeft waar u allerlei tuinklussen uitvoert met verschillende tuinmachines. Handig om uw tuinafval mee af te voeren en het vervoeren van zand, grond, stenen, hout etc. wordt nog veel makkelijker. Sommigen zijn uitgevoerd met kiepbak met een afneembare laadklep. In verschillende uitvoeringen, laadcapaciteit, materiaal en aantal wielen. Er bestaan universele aanhangwagens en aanhangers van bepaalde merken.

DE VOLGENDE MERKEN AANHANGERS EN TRAILERS HEBBEN WIJ IN ONS ASSORTIMENT:

- Agrifab
- Stiga
- Husqvarna
- Cramer

DE 3 MERKEN AANHANGERS EN TRAILERS DIE HET MEEST VERKOCHT / GEZOCHT WORDEN:

Agrifab  
Door een Agri-Fab  aanhanger te kiezen, weet u zeker dat dit het beste is wat u kunt kopen. Alle Agri-Fab aanhangers zijn gemaakt om lang mee te gaan en gemaakt om de lading efficiënt en gemakkelijk te vervoeren. Agri-fab heeft een ruime keus in aanhangers voor aantrekkelijke prijzen.

Stiga  
Stiga heeft  aanhangers die zowel achter tuintractor als achter een frontmaaier kan. U kunt kiezen uit kunststof of gegalvaniseerd aanhangers.

Husqvarna
Husqvarna heeft mooie trailers die zowel achter de tuintractor kan als de rider van Husqvarna. Ook in een kiepmodel met afneembare laadklep. Wel zo handig!

 

 

Terug naar overzicht "Diversen vragen"

Lees verder
Loading...